Geschiedenis

Govers Bouwmaterialen bv is een familiebedrijf dat is opgericht in 1926 door Dhr. J.L. Govers. De eerste 40 jaar was het een kolenhandel. In 1965 zijn ze overgestapt naar bouwmaterialen en dat doen ze tot de dag van vandaag.


Het bedrijf is in de loop van de jaren meerdere keren overgenomen door familieleden (in de jaren ’60 en ‘80). Eind 2017 is het bedrijf overgenomen door Witmix Bouwmaterialen Uden. Ook Witmix is ooit gestart als kolenhandel. In 1968 werd deze handel veranderd in een bouwmaterialenhandel onder de naam Witmix. De naam Witmix is samengesteld uit de naam Witlox en het werkwoord mixen. Met mixen werd het opzakken van bouwproducten bedoeld. De handel groeide en dit leidde tot het verlaten van de locatie vanuit het centrum van Uden naar het huidige meer dan 15.000 m² grote perceel aan de Oude Udenseweg 16 te Uden. 7 grote vrachtwagens verzorgen het dagelijks transport van bouwmaterialen naar de diverse bouwprojecten. Ron Witlox is sinds 2013 de drijvende kracht achter Witmix, samen met zijn team. Ron, geen ondernemende bureautijger, maar chauffeurende ondernemer in bouwmaterialen, samenwerkend met een fijn team van professionals.


In 2014 nam Ron Witlox het bedrijf definitief over, waarmee een nieuwe weg werd ingeslagen. Nieuw elan, maar natuurlijk blijft de vertrouwde service. Witlox is immers trots op de vertrouwensband die zij sinds 1968 met veel klanten, zoals aannemers, zzp'ers, handelaren in bouwmaterialen en particulieren, heeft opgebouwd. Ons team vormt daarbij de basis van het bedrijf. Zij geven Witmix een gezicht richting onze klanten, namelijk een zelfstandig en gezond familiebedrijf waar u terecht kunt voor de bouw, afwerking of renovatie van een compleet huis, van fundering tot en met de dakpannen.

Artikel in Het Ondernemersbelang

Voor meer informatie vindt u hieronder een artikel over Witmix Bouwmaterialen uit Het Ondernemersbelang (03-2014).